• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Compressiezorg

Wij zijn ruim 20 jaar actief in het aanmeten van therapeutische elastische kousen en andere compressieproducten, zoals o.a. klittenbandsystemen en thoraxbandages. Uw klachten zijn bij ons in goede handen. Wij zijn werkzaam in Groningen, Friesland en Drenthe.

Tot voor kort werd het aanmeten van therapeutische elastische kousen verzorgd door Streutker Mediskin. De vaste consulente mevrouw Janique ten Hove is met zwangerschapsverlof. Om de zorg ten aanzien van u als patiënt op een niveau te houden zoals u gewend bent, zijn wij de samenwerking aangegaan. Dit houdt in dat Compressiezorg vanaf heden de kousen gaat aanmeten in “Het Klooster”. Voor u betekent het een nieuw gezicht, in een vertrouwde omgeving. Wij helpen u graag!

Therapeutische elastische kousen (TEK) worden in de volksmond steunkousen genoemd. Een TEK  is een medisch hulpmiddel en geeft compressie en zorgt voor druk (compressie) van buitenaf op de ledematen. De compressie verbetert de bloedafvoer en herstelt ter plaatse de microcirculatie. TEK kunnen klachten oplossen als pijn of een onrustig gevoel in benen of armen, of voorkomen dat vochtophopingen (oedeem) bij enkels of in andere delen van het lichaam verder ontwikkelen

De klachten kunnen optreden als gevolg van een trombose, open wond, spataderen, operatie, zwangerschap, infectie of een bestraling.

Als u een verwijzing heeft van uw behandelend arts met een juiste indicatie, krijgt u vanuit de basisverzekering de therapeutische elastische kousen vergoed. Het kan zijn, dat de kosten ten laste komen van uw eigen risico. De exacte vergoedingsvoorwaarden zijn op te vragen bij uw zorgverzekeraar of na te lezen in uw polisvoorwaarden. Wij hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars en kunnen rechtstreeks voor u declareren.

Vraag onze consulente naar de mogelijkheden en maak een afspraak.

www.compressiezorg.nl
info@compressiezorg.nl
050 – 700 19 99