• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Streutker Mediskin

Streutker Mediskin is een praktijk waarvoor u terecht kunt voor alles met het oog op compressie en hulpmiddelen. Inmiddels zijn wij al ruim 15 jaar specialist in dit vakgebied. Uw klachten zijn bij ons in goede handen.

Een goede therapeutische steunkous is onder andere van belang bij bij lymfoedeem, lipoedeem, CVI, varices (spataderen) en ulcus cruris (open wonden). Datzelfde geldt voor mensen met een staande beroepen en zwangere vrouwen. Zij houden veel vocht vast in benen of armen, ook wel oedeembenen of oedeemarmen genoemd.

Mensen met lymfoedeem, spataderen, oud-trombose-benen of open benen houden vocht vast, omdat er teveel lymfevocht wordt geproduceerd of doordat er te weinig vocht wordt afgevoerd. In beide gevallen ontstaat er vochtophoping. De vochtproductie in de weefsels kan worden geremd door de druk van buiten te verhogen.

Het aantal vergoede therapeutische elastische kousen per jaar bedraagt in de regel twee paar of twee stuks, wanneer het gaat om één been of arm. Dit kan per verzekeraar verschillen en wij adviseren dan ook om dit voor de zekerheid na te gaan bij uw verzekeraar.

Vraag onze bandagist naar de mogelijkheden.

www.streutkermediskin.nl
janiquetenhove@totalskincare.nl
0525 – 63 02 99