• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Diëtist Hoogeveen: lekker en gezond gaan prima samen

“Uitgangspunt is altijd zo lekker mogelijk eten”, vertelt diëtist Elisabeth de Rooij. “Alleen dan kun je veranderingen volhouden. En daarbij zetten we steeds kleine stapjes. Bij elkaar vormen die stapjes een grote verandering.”

Wat doe je als je graag in de gezondheidszorg wilt werken en voeding je interesse heeft? Dan word je diëtist! Elisabeth de Rooij is nu al achttien jaar werkzaam als diëtist. Na ervaring te hebben opgedaan in een ziekenhuis, huisartsenpraktijk, verpleeghuis en sportschool streek ze neer in Het Klooster Hoogeveen. De spreekkamer van Elisabeth bevindt zich in de voormalige keuken van het Klooster. Toeval bestaat niet!

“Lekker en gezond eten gaan prima samen. Ik wil mensen inspireren en richt me met mijn adviezen vooral op wat wèl mag. Ook wil ik mensen stimuleren om te bewegen, natuurlijk naar kunnen.” De diëtist krijgt zowel mensen met over- als met ondergewicht op haar spreekuur. Ook mensen met bijvoorbeeld maag- en darmklachten, hoge bloeddruk, COPD, diabetes en met een hoog cholesterolgehalte weten haar te vinden. “De laatste twee ziektebeelden hebben veel met het gewicht te maken. Aanpassing van de voeding, kan leiden tot aanpassing van de medicatie. Minder medicijnen slikken, wil toch iedereen? Daarom is het ook zo mooi dat we in het Klooster samenwerken met bijvoorbeeld de huisartsen, de apotheek en de fysiotherapeut. Ik wil niet op een eilandje werken.”

“Een auto onderhouden mensen zorgvuldig. Een huis wordt geregeld geverfd. We kiezen zorgvuldig onze kleding en gaan naar de kapper om er mooi uit te zien. Ik wil mensen bewust maken van de rol van voeding. Het is de brandstof van ons lichaam en voor je lichaam wil je toch ook goed zorgen? In mijn praktijk stimuleer en motiveer ik mensen om lekker en gezond te eten.”

dietisthoogeveen.nl