• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Fonique is uniek

Michiel Blokzijl is een rasechte Hoogevener. Toen de kans zich voordeed een nieuwe vestiging van Fonique Hoortechniek te openen in Het Klooster Hoogeveen hoefde hij geen twee keer na te denken. Dankzij Michiel is Hoogeveen weer een echte, zelfstandige en onafhankelijke audicien rijker. Het is de tweede vestiging van Fonique Hoortechniek, eerder al opende Michiel een onderneming in Deventer.

Ongeveer 1,5 miljoen mensen in Nederland zijn slechthorend. Een derde deel daarvan draagt een hoortoestel en is dan vaak ook nog eens niet tevreden over de kwaliteit. “In juli en augustus voer ik gratis second opinions uit. Het niet kunnen verstaan van mensen in rumoerige situaties is de meest voorkomende klacht. Daar valt veel aan te doen!”

Gemiddeld wachten mensen ruim zeven jaar voordat ze de stap naar een audicien zetten. Ze hebben zelf amper in de gaten dat ze slechthorend zijn of willen niet aan een hoortoestel. “Da’s jammer”, zegt de zelfstandig audicien. “Mensen plaatsen zichzelf daardoor in een sociaal isolement. Dat is onnodig. De nieuwste hoortoestellen zijn superlicht, bijna onzichtbaar en zorgen zelfs in rumoerige situaties voor een goede spraakverstaanbaarheid.”

fonique.nl