• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Gezegend met twee rechterhanden

Geert en Henk zijn de Ed en Willem Bever van Het Klooster Hoogeveen, twee mannen die gezegend zijn met twee rechterhanden. Vanaf dag één zijn ze betrokken bij de verbouwing. Henk is al 25 jaar interieurbouwer en Geert al 47 jaar werkzaam in de bouw. Weleens in Grand café het Postkantoor Hoogeveen geweest of in restaurant Happy Grill Pesse? Ook dat zijn bouwklussen die Geert en Henk voor hun rekening hebben genomen.

“In Het Klooster zijn we begonnen met de opbouw van het Toon Hermans Huis, gevolgd door de huisartsenpraktijk”, vertelt Geert. “Toevallig heb ik vijf jaar geleden het oude Toon Hermans Huis ook gedaan”, vult Henk aan.

Mannen met zoveel ervaring zien geen problemen, maar oplossingen. Henk: “Nee, echte uitdagingen zijn we hier niet tegengekomen. Hooguit was het soms lastig dat we op veel plekken in het pand tegelijk bezig waren.” “Het zijn eigenlijk allemaal kleine verbouwingen”, vertelt Geert. “Er zijn veel afzonderlijke ruimtes.”

Hoewel de bouwwerkzaamheden natuurlijk weleens wat overlast met zich meebrengen, is er veel begrip voor. “De mensen begrijpen dat wij ook gewoon ons werk doen. Ze accepteren wat overlast. Dat maken we ook weleens anders mee.”