• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Kiezen is moeilijk in Brasserie Fair

“De high tea, de tosti’s, het twaalfuurtje, de salades, de soepen, …” De vraag wat het allerlekkerst is in Brasserie Fair, is voor Marja Nijmeijer en Emma Hilbrink vrijwel onmogelijk te beantwoorden. En toegegeven, kiezen in de brasserie in Het Klooster is erg moeilijk. Brasserie Fair kent een smakelijke kaart met gezonde, eerlijke gerechten. Veel gerechten zijn fairtrade en gluten- en lactosevrij.

De brasserie is het domein van Marja en Emma. Allebei kunnen ze bogen op zo’n dertig jaar ervaring in de horeca. Het is niet alleen de passie voor lekker eten, maar zeker ook die voor het omgaan met mensen die beide enthousiastelingen bij uitstek geschikt maken voor het werken in Brasserie Fair.
De brasserie is onderdeel van de bekende Hoogeveense cateraar Van ’t Hooge. “Een deel van onze gerechten komt uit de moederkeuken”, vertelt Marja, “maar veel maken we hier in Het Klooster zelf. We krijgen volop de ruimte om de brasserie te ontwikkelen naar onze ideeën.”
“Zo verkopen we hier ook pakketten met streekproducten”, geeft Emma als voorbeeld aan. “En we zijn een ANWB-punt voor fietsers. Fietsers kunnen hier schuilen, band plakken, naar het toilet èn een lekker lunchpakket meenemen!”

Heel bijzonder is het brood dat geserveerd wordt in Brasserie Fair. Het lekkere brood is biologisch, E-nummervrij en lactosevrij. Dit brood is speciaal voor Van ’t Hooge ontwikkeld door een Hoogeveense bakker.

Brasserie Fair is elke werkdag geopend. Voor groepen is de brasserie in overleg ook ’s avonds en in het weekeinde geopend.

https://www.facebook.com/brasseriefair/