• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

“We kunnen zoveel voor mensen betekenen”

Driemaal is scheepsrecht. Dat geldt zeker voor Melanie Schepers. Na twee eerdere afgeronde studies, apothekersassistente en secretaresse medisch management, vond ze eindelijk de studie die haar op het lijf geschreven was: huidtherapie. “Dit bracht de afwisseling die ik zocht, en nu ben ik al weer elf jaar huidtherapeut!”

Melanie werkt bij Huidzorg Drenthe. De praktijk is gevestigd in Emmen en in Hoogeveen. Naast de vestiging in de Van Limburg Stirumstraat is nu een tweede Hoogeveense vestiging geopend in Het Klooster.
“Voor veel mensen kent het bezoek aan een huidtherapeut nog een hoge drempel. Dat is jammer, we kunnen zoveel betekenen. Er is veel meer mogelijk dan vaak gedacht wordt. Mensen lopen daardoor onnodig lang rond met klachten. Met de vestiging in Het Klooster hopen we wat van de onbekendheid weg te nemen.”

Wat een huidtherapeut doet? Oedeem (vochtophopingen) na een operatie behandelen. Acne en littekens behandelen. Of met bijvoorbeeld licht en laser rode vaatjes, pigmentvlekken, ongewenste haren en tatoeages verwijderen. Brandwonden. Striae. En nog veel meer.
“Voor mij zijn er geen grote of kleine problemen”, vertelt Melanie. “Ik beoordeel niet of iets erg is of niet. Dat is niet aan mij. Hoe iemand met een huidprobleem omgaat, is heel persoonlijk. Mensen komen nooit voor niets, ze hebben meestal al heel wat moeten overwinnen om een afspraak te maken. Een gesprek met mij of met mijn collega’s van Huidzorg Drenthe, de manier waarop we iemand benaderen, is vaak al het begin van een succesvolle behandeling.”

De behandeling door een huidtherapeut wordt veelal vergoed door de zorgverzekeraar als er sprake is van een medische indicatie. Een verwijzing van de huisarts of specialist is niet nodig.

www.huidzorgdrenthe.nl