• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Logopediepraktijk Oosterwijk: praten doen we allemaal

“Ik denk dat mijn vader zijn dochter heel goed kende”, vertelt Maartje Oosterwijk lachend als haar gevraagd wordt waarom ze voor het vak logopedie koos. “Hij wist dat ik graag met mensen omga, mensen wil helpen en communicatie belangrijk vind. Toen ik op mijn achttiende niet wist wat ik wilde worden, kwam mijn vader met de suggestie logopedist te worden.”

En inmiddels is Maartje al weer tien jaar werkzaam als logopedist. “Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt gehad van de keuze die ik gemaakt heb.” De eerste vier jaar werkte ze in loondienst bij een praktijk voor logopedie. “Ik wilde na mijn opleiding het vak verder leren van ervaren collega’s.” Sinds zes jaar heeft de logopedist een eigen praktijk.

“Ik ben erg gedreven om mensen te helpen. In een eigen praktijk zet je zelf accenten en heb je alle touwtjes in handen. Daar voel ik me prettig bij.” Maartje onderzoekt, behandelt en begeleidt kinderen en volwassenen op gebied van spraak, taal, stem, gehoor en slikken. Ze heeft ruime ervaring als docent aan verschillende logopedieopleidingen en bracht dit voorjaar samen met een collega een studieboek over logopedie uit.

Hoewel Maartje een eigen praktijk heeft aan de Bentinckslaan, houdt ze ook spreekuur in Het Klooster. “Samenwerken in de zorg is erg belangrijk. Ik kan nu nog makkelijker overleggen met bijvoorbeeld de huisartsen, diëtist of oefentherapeut. Mijn patiënten geven aan dat ze deze, wat wij noemen multidisciplinaire, aanpak erg waarderen.”
“Waarom ik dan specifiek samenwerk met Het Klooster Hoogeveen? Dat voelde direct goed en vertrouwd. Er heerst hier een heel open en prettige sfeer, dat straalt af op iedereen.”

www.oosterwijklogopedie.nl