• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

PMC Hoogeveen: veel meer dan fysiotherapie

“Als sporter weet ik wat een fysiotherapeut voor mensen kan betekenen, dat wil ik ook voor anderen betekenen.” Anne-Lique Weeren is fysio- en manueel therapeut bij PMC Nederland. Ze werkt in Het Klooster Hoogeveen en daarnaast ook bij de PMC-vestiging in Steenwijk. “We hebben veel specialisaties in huis.”

Een universitaire studie met alleen maar boeken zag Anne-Lique niet zitten, dus werd het fysiotherapie. En daar heeft ze geen spijt van gehad. “Mensen helpen, zien dat ze vooruitgaan, dat is het mooie van dit beroep. Het is heel divers, qua klachten en qua persoonlijkheden.”
“Soms zie je mensen een paar keer. Andere mensen, bijvoorbeeld met een chronische aandoening, zie je een jaar lang elke week. Je bouwt dan een relatie met ze op. Als iemand dan stopt met de behandeling wil ik nog weleens een mailtje sturen om te vragen hoe het met ze gaat.”

In Het Klooster Hoogeveen zijn twee fysiotherapeuten van PMC werkzaam. Naast Anne-Lique is dat Marieke Steenbergen. “We stemmen onderling veel af. En we kunnen altijd terugvallen op het teamoverleg van PMC.” PMC Nederland telt in totaal zes vestigingen. Net als Anne-Lique, atletiek en roeien, hebben veel medewerkers een sportachtergrond.
“En in Het Klooster kunnen we natuurlijk ook makkelijk overleggen met bijvoorbeeld de huisartsen.”

En over samenwerking gesproken; binnenkort wordt begonnen met het programma ‘verantwoord afvallen’. Een samenwerking tussen PMC Hoogeveen en andere ‘Klooster-bewoners’ (Huisartsenpraktijk Het Klooster, Diëtistenpraktijk Hoogeveen en De ZorgZaak).
Ook nieuw is fysio-fit. Hierbij wordt getraind onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ideaal voor bijvoorbeeld mensen met fysieke ongemakken zoals een reumatische aandoening en/of mensen die in een veilige en kleinere omgeving willen werken aan hun gezondheid.

www.pmcnederland.nl