• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Podotherapie Hoogeveen: voetklachten professioneel opgelost

“Over voeten kan ik wel blijven praten”, vertelt podotherapeut Yvonne Kruize enthousiast. “Ik heb gewoon een heel mooi beroep. Je kunt veel beteken voor mensen.”

Het contact met mensen, het oplossen van (voet)problemen, maar ook de meer technische kant; het maken van zolen, ortheses en nagelbeugels en ook het aanbrengen van bijvoorbeeld een tape maken dat Yvonne al ruim twintig jaar met veel plezier haar vak uitoefent. Een podotherapeut behandelt voetklachten door overbelasting, eelt- en likdoornvorming, teenstandsafwijkingen, maar ook wonden door ingegroeide nagels of door teveel druk (bij reuma en diabetes). Ook behandelt Yvonne knie, heup of rugklachten die ontstaan door een afwijkende voetstand. “Voor mij is elke klacht een nieuwe uitdaging, het is belangrijk goed te luisteren naar wat mensen willen.”

In Het Klooster Hoogeveen werkt Yvonne samen met de huisarts, fysiotherapeut, oefentherapeut en medisch pedicure. “We vullen elkaar goed aan en verwijzen over en weer. Die nauwe samenwerking is voor de patiënt prettig, maar ook voor mij als zorgverlener. Ik merk dat dit ten goede komt aan de kwaliteit van zorg die we leveren. Het is één van de redenen waarom ik zo blij ben met mijn praktijk hier.”

Maar Yvonne heeft nog een werkplek: het UMCG in Groningen. Twee dagen in de week houdt ze spreekuur op de diabetespoli. “Regelmatig zie ik daar ernstige voetproblemen. Liever zou ik mensen met diabetes preventief begeleiden en adviseren. De zorg rond de diabetische voet is erg versnipperd.” In 2018 rondt Yvonne de specialisatie diabetespodotherapeut af om zo nog meer te kunnen betekenen voor veel mensen.

“Wanneer mensen tevreden de deur uit gaan, geeft me dat energie!”

www.podotherapiehoogeveen.nl