• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Toon Hermans Huis Drenthe; een bijzonder huis

Helemaal bovenin Het klooster Hoogeveen is het Toon Hermans Huis Drenthe gevestigd. De sfeervol verbouwde zolderetage is het domein van de vrijwilligers en bezoekers van het bijzondere ‘huis’.

Een Toon Hermans Huis is een plek waar mensen met kanker en hun naasten met elkaar kunnen praten en elkaar kunnen steunen, waar ze zich tijdens diverse creatieve workshops uit kunnen leven met potlood, verf, steen of hout, waar ze zich kunnen ontspannen met yoga en waar ze terecht kunnen voor interessante lezingen.

Cabaretier Toon Hermans, die in 1991 zijn vrouw Rietje aan kanker verloor, heeft indertijd zijn naam aan een stichting van inloophuizen verleend omdat hij de doelstellingen ervan van harte onderschreef. Toon Hermans was een man van een lach en een traan en dat is precies wat het inloophuis is: een plek waar (veel) gelachen wordt, maar waar ook plaats is voor tranen. Het Toon Hermans Huis Drenthe is gevestigd in Hoogeveen en werd in 2011 geopend.

Kanker kan je hele leven overhoopgooien. Heeft u dat zelf of van dichtbij meegemaakt? Kom dan eens langs bij het Toon Hermans Huis Drenthe.

Openingstijden:
dinsdag
13.30 – 16.30 uur, vrije inloop en creatief atelier
woensdag
13.15 – 14.15 uur, inloopspreekuur
13.15 – 14.45 uur, yoga en workshops
19.30 – 21.00 uur, workshops
donderdag
10.00 – 11.30 uur, yoga
13.30 – 16.30 uur, vrije inloop en workshops

Klik hier voor meer informatie over het Toon Hermans Huis Drenthe