• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Zomerslank met Happy Weight

Hij noemt zichzelf een vreemde eend in de bijt in Het Klooster Hoogeveen omdat hij geen praktijk heeft en geen mensen behandelt. Toch helpt Stan van Eck van Happy Weight wel degelijk mensen gezonder te leven. “Met onze schriftelijke cursussen coachen we mensen naar een gezond eet- en leefgedrag waardoor ze een blijvend gezond gewicht bereiken”, licht Stan toe.

Wie de boekenkast op het kantoor van Stan bestudeert, valt het direct op: het gaat hier over afvallen en gezond leven. In de kast staan de boeken van Sonja Bakker, dokter Frank, het bloedgroepdieet, South Beach-dieet, koolhydraatarm eten en nog veel meer. “Je moet natuurlijk wel een beetje bijblijven met alle trends en hypes.” Met Happy Weight blijft Stan overigens ver van hypes vandaan. “Ons uitgangspunt is dat je met gewone voeding een gewoon gezond gewicht kunt bereiken en behouden. We werken niet met verboden. En van poeders, pillen en shakes, moet ik al helemaal niets hebben. Als je superfoods lekker vindt, moet je ze eten, maar het is niet nodig om af te vallen. Inmiddels hebben we al meer dan 60.000 mensen mogen helpen.”
Stan schrijft en publiceert al ruim dertig jaar over gezondheid. Hij is oud-hoofdredacteur van de bekende gezondheidstijdschriften BETER en gezondNU. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met Happy Weight en is hij gezondheidsredacteur bij Omroep MAX. Als ‘vreemde eend’ voelt hij zich prima op zijn plek in Het Klooster. “Het is een inspirerende omgeving en als ik bepaalde informatie nodig heb, is die altijd wel te vinden bij een van de vele Klooster-collega’s.”
Happy Weight kent verschillende programma’s: voor volwassen, voor kinderen en voor mensen met een verstandelijke beperking. De programma’s volgen de adviezen van de Gezondheidsraad en worden vergoed door een groot aantal zorgverzekeringen (waaronder Zilveren Kruis).

www.happyweight.nl