• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Dag van de Beweging groot succes

“Als er vaker zo’n dag georganiseerd wordt? Dan ga ik zeker helpen!” Manon Smidt, studente business school aan het Alfa-college was samen met collega-studenten verantwoordelijk voor de Hoogeveense ‘Dag van de beweging’. Het werd een leuke dag voor bewoners van NNCZ De Kaap en Van Boeijen, en ook voor de studenten zelf.

MBO-studenten van de opleidingen verpleegkunde, zorg en welzijn en business school hadden samen de opdracht een dag te organiseren. “Wij besloten een dag van de beweging te houden”, vertelt Manon. “We wilden iets doen voor ouderen. Op deze manier konden we iets doen aan het probleem van eenzaamheid en tegelijkertijd beweging aanbieden.”
’s Ochtends maakten bewoners van NNCZ De Kaap in Het Klooster kennis met de therapeutische trampolines van bellicon. Daarna gingen zij per duofiets naar De Kaap waar samen met cliënten van Van Boeijen genoten werd van een smakelijke lunch. ’s Middags fietste de Van Boeijen-groep op de duofietsen naar Het Klooster voor een work-out op de trampolines.
“Er moest veel geregeld worden”, zegt Manon terugkijkend op de Dag van de Beweging. “Er was veel overleg tussen NNCZ, Van Boeijen en Het Klooster nodig om alles op rolletjes te laten lopen. Op de dag zelf kon ik gelukkig alle aandacht richten op de mensen waar we het voor deden.”
“Het was een geslaagd project. Iedereen in onze groep vond het leuk om te doen. Nog belangrijker is dat de deelnemers heel enthousiast waren. Ze deden allemaal goed mee en wilden wel vaker zo’n dag.” Ook wat de enthousiaste studente betreft, komt er een vervolg.

www.bellicon.com