• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

“Een mooie glimlach is belangrijk”

De Benjamin van Het Klooster Hoogeveen is de 19-jarige Joey Boer uit Zwolle.
Zijn ‘baas’? Dat is zijn vader, tandprotheticus Joris Boer van BIJ’T KLOOSTER. Joey: “Het is leuk met pa samen te werken, maar hij kan ook streng zijn!”

Wat Joey betreft, is driemaal scheepsrecht. Nadat hij eerder moest vaststellen dat de studiekeuzes detailhandel en sport & bewegen niet de juiste waren, begint hij aankomende september aan de opleiding tot tandtechnicus. Een dag in de week zal de Zwollenaar de trein pakken naar zijn MBO-opleiding in Utrecht en vier dagen in de week neemt hij de trein de andere kant op: naar Hoogeveen, naar Het Klooster. In het laboratorium van zijn vader zal hij de kneepjes van het vak in de praktijk leren. Overigens draait Joey al sinds januari volop mee in het tandtechnisch laboratorium van Joris.
Het werken met en voor zijn vader bevalt Joey goed. “We maken veel plezier samen. In de pauze darten we af en toe. Helaas wint pa dan meestal. En hoewel we over en weer veel grapjes maken, staat het serieus werken voorop.” Grapjes van Joris waren er ook toen Joey in het begin wel eens te laat kwam. De onderliggende boodschap van die grapjes was helder. “Ik heb een nieuwe wekker gekocht. Sindsdien ben ik niet meer te laat geweest.”
Werken met de handen en mensen helpen, dat trekt Joey aan in het vak van tandtechnicus. “Als een patiënt tevreden is, ben ik dat ook. Een mooie glimlach is belangrijk.” Joey is ervan overtuigd deze keer de juiste studie gekozen te hebben. Dat kan ook haast niet anders met een opa als tandarts en een vader als tandprotheticus.

www.bijtklooster.nl