• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Achter de schermen

Anna en Aline verrichten hun werk in Het Klooster Hoogeveen doorgaans achter de schermen. ’s Avonds als Het Klooster verlaten is, trekken zij samen door het pand om alles schoon te maken. Het liefst verrichten ze hun werk op de achtergrond, voor één keer maken ze een uitzondering.

“Het Klooster is echt heel mooi geworden”, vertelt Anna. “Het is leuk om hier te mogen schoonmaken.” “Als je binnenkomt is het soms flink vies, zeker met de inloop van sneeuw. Als we weggaan, ziet alles er weer fris uit. Dat geeft veel voldoening”, vult Aline aan. En dat de verbouwing extra werk oplevert? Daar draaien de positief ingestelde vrouwen de hand niet voor om. “Dat hoort erbij.”

Zowel Aline als Anna werken voor De ZorgZaak en maken ook schoon bij particulieren. Het Klooster Hoogeveen is een nieuwe extra klus. “De afwisseling maakt het leuk!”
Het pand heeft nog wel de nodige geheimen. “Soms hoor je ineens een rare knal ergens in het pand”, vertelt Anna. “Of je sluit af en staat buiten en ziet dan dat er nog lampen branden. Dan doe je de lampen uit, sta je weer buiten en zie je vervolgens dat er op een andere plek ook nog lampen branden”, vertelt Aline lachend.