• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Een brug slaan van techniek naar mensen

“Ik wil een brug slaan van de technologie naar de sociale kant. Techniek moet bruikbaar zijn voor de mensen.” Marlon de Haan volgde de studie toegepaste gerontologie en is nu werkzaam bij Zlimthuis. Hier komt alles wat ze geleerd heeft tijdens haar studie samen. “De studie richt zich op vergrijzing en het langer zelfstandig blijven wonen. Bij Zlimthuis spelen we daar met onze producten en diensten op in.”

Marlon is Zlimthuis-expert. In het Zlimthuis Beleefhuis in Het Klooster Hoogeveen geeft ze onder meer rondleidingen en workshops. “Vorige week hadden we bijvoorbeeld een groep ergotherapeuten op bezoek. Ook hebben we geregeld een groep consumenten die komt voor een rondleiding. Iedereen is hier altijd welkom. Dat kan op afspraak, maar spontaan binnenlopen is ook mogelijk.”
Bezoekers aan het Beleefhuis kijken hun ogen uit als ze zien wat er mogelijk is op het gebied van veiligheid, comfort en zelfstandigheid in huis. “We vertellen hier niet alleen ons verhaal, maar laten ook daadwerkelijk zien wat er allemaal kan.”

Marlon verricht ook zogenaamde thuisscans. “De meeste mensen willen graag oud worden in hun eigen thuis. Bij een thuisscan loop ik kamer voor kamer door. Ik breng de huidige situatie in beeld en geef aan wat mensen kunnen doen voor meer veiligheid, comfort en zelfstandigheid. Het gaat daarbij om kleine praktische oplossingen, maar ook om de wat grotere aanpassingen zoals een badkamer op de begane grond. En natuurlijk over domotica; de toepassing van elektronica en huisnetwerken om allerlei processen in huis makkelijker te laten verlopen. Denk aan het openen van de deur op afstand of het openen en sluiten van de gordijnen via een app.”

Marlon volgt inmiddels een tweede studie: ‘Digitale innovaties in zorg en welzijn’. Om de bezoekers van Zlimthuis nog beter van dienst te kunnen zijn.

zlimthuis.nl