• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Een duwtje in de goede richting

“Waar loopt iemand tegenaan? Hoe kunnen wij helpen? Soms speelt er iets kleins, soms iets groots. Soms is het relatief eenvoudig opgelost, soms gaat er een zoektocht aan vooraf. Als mensen beter kunnen omgaan met hun klachten, hun klachten beter begrijpen of als de klachten verdwijnen; dan is mijn dag goed.” Fiona Koster van Psychologenpraktijk De Vaart vertelt enthousiast over haar werk.

In Het Klooster Hoogeveen werkt elke dag een andere medewerker van De Vaart. Elke medewerker heeft zijn of haar eigen specialisatie. Na de intake van een cliënt wordt bepaald welke behandelaar de beste is en wordt een behandelplan opgesteld. Fiona Koster is orthopedagoog generalist, cognitief gedragstherapeut, EMDR-practitioner en in opleiding tot psychotherapeut. Fiona helpt zowel volwassenen als kinderen en jeugdigen.

De Vaart is gevestigd in Assen en heeft in Het Klooster een nevenvestiging geopend. Fiona: “Onze cliënten roemen de prettige sfeer en de uitstraling van Het Klooster. Dat ervaren wij zelf ook zo. De kleinschalige setting en de lage drempel, hebben veel voordelen.”

Hoewel Het Klooster een lage drempel kent, ziet Fiona dat de stap naar geestelijke gezondheidszorg voor veel mensen nog altijd moeilijk is. “Dat is jammer. Er hoeft niet iets ernstigs te zijn om onze hulp in te roepen. Vaak zijn mensen met een paar gesprekken al geholpen. Wacht niet te lang. Door vroegtijdig hulp in te roepen, kun je grotere problemen voor zijn.”

www.psychologenpraktijkdevaart.nl