• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Huisartsenpraktijk Het Klooster: voorkomen dat er klachten ontstaan

“De omgang met mensen. Er kunnen zijn voor hen. Iets kunnen betekenen.” Patricia Dekker en Stefanie Luchies hoeven niet lang na te denken over een antwoord op de vraag wat het werk in Huisartsenpraktijk Het Klooster aantrekkelijk maakt. “Je bouwt echt een band op met mensen. Vooral bij ouderen is dat belangrijk, ze vertellen je dan eerder wat er speelt.”

Vooral doktersassistent Stefanie is een bekend gezicht in de praktijk. Ze werkt er al twintig jaar. Langzaamaan verschuift haar functie een beetje richting de ouderenzorg. “Ik doe bijvoorbeeld ook huisbezoeken bij 75-plussers.”
Patricia werkt nu vier jaar in de praktijk en kan bogen op een ruime ervaring in de gezondheidszorg. Ze is praktijkondersteuner en volgt nu een opleiding tot physician assistant ouderengeneeskunde (een physician assistant is iemand die zelfstandig taken van een arts overneemt).
“In onze praktijk hebben we veel ervaring met ouderengeneeskunde. Mensen met diabetes, COPD en hart- en vaatziekten worden intensief begeleid”, vertelt Patricia. “Maar ook ouderen die geen klachten hebben, bezoeken we thuis. We willen graag voorkomen dat er klachten ontstaan of daar tijdig op inspelen, bijvoorbeeld bij ondervoeding.”

Terwijl er nog volop verbouwd werd, opende Huisartsenpraktijk Het Klooster oktober 2016 als eerste de deuren in Het Klooster Hoogeveen. Een nieuwe praktijk van twee bekende Hoogeveense huisartsen: Henk Kuiper en Bart Dahler. De praktijk groeit snel. Niet alleen ouderen, ook steeds meer jongeren en gezinnen schrijven zich in bij de praktijk.
Stefanie en Patricia voelen zich prima op hun gemak in het Klooster. “Het is een mooi pand, open en gezellig. Dat vertellen de patiënten ook. Ze voelen zich hier erg op hun gemak. Sommige maken er zelfs een uitje van met een bezoek aan Brasserie Fair. En dat we hier alle medische disciplines onder één dak hebben, is een groot voordeel. Mensen lopen van onze praktijk direct door naar bijvoorbeeld de diëtist, pedicure of podoloog.”

www.hetklooster.praktijkinfo.nl