• Lettergrootte :
  • T
  • T
  • T
logo

Kloostergezicht: Irene Jagers

Wie al een keer op vrijdag Het Klooster Hoogeveen heeft bezocht, heeft haar vast gezien: de altijd vrolijk gestemde Irene Jagers.
Irene bemenst op vrijdag de centrale balie in Het Klooster als medewerker front office. En als invalkracht is zij ook op andere dagen aanwezig. Zij wijst bezoekers de weg, neemt de telefoon aan en verzorgt de uitleen van medische hulpmiddelen. Een bijzondere dienst in Het Klooster Hoogeveen is de uitgifte van geneesmiddelen voor de BENU-apotheken Hoogeveen Centrum en Eikstaete. Ook dat neemt Irene voor haar rekening.

“Een warm nest”, zo noemt Irene Het Klooster. “Iedereen is altijd even vriendelijk en gezellig. En we zitten natuurlijk in een prachtig pand.”
Irene is van huis uit verpleegkundige. “Ik heb dat 38 jaar mogen doen. De laatste zeventien jaar was ik avond-/nachthoofd bij Altingerhof in Beilen.” Door gezondheidsklachten moest ze het werk als verpleegkundige staken. Ze ging voor de ZorgZaak in de winkel aan de Hoofdstraat in Hoogeveen aan de slag. “En nu hebben ze mij meeverhuisd naar Het Klooster”, besluit Irene lachend. “Zo blijf ik toch nog een beetje betrokken bij de zorg!”